Produkter/Varumärken

Mabs kompressionsstrumpor bygger på en beprövad och väldokumenterad metod för att öka blodcirkulationen i benen. Alla Mabs kompressionsstrumpor är klassade som medicinska kompressionsstrumpor klass 1. Mabs produktsortiment har under de senaste åren utvecklats för att attrahera en större målgrupp. Idag finns kompressionsstrumpor för både kvinnor och män speciellt framtagna för olika användningsområden t.ex. flygresor, sport och vardag. Sortimentet har också utökats med stödbandage och fotprodukter som ger stöd och lindring vid smärttillstånd. Dessa produkter är klassade som medicintekniska hjälpmedel. Mabs kompressionsstrumpor har en dominerande ställning på den svenska apoteksmarknaden och närvaro i hälsofack, en stark position i Norge och en etablerad distribution i Danmark och Finland.

Besök webbplats

Allévo lanserades 2007 och är idag ett av de ledande varumärkena i Norden inom näringsriktiga produkter för personer som vill ha en mer hållbar livsstil. Ett flertal studier pekar på att en hälsosammare livsstil bidrar till att öka människans fysiska och mentala välbefinnande. I Sverige har Allévo en etablerad marknadsposition och säljs via apotek, dagligvaruhandeln, hälsofack och servicehandel. Allévo distribueras via apotek och dagligvaruhandeln i Finland och finns på samtliga apotekskedjor i Norge.  

Besök webbplats

Karo Pharma erbjuder ett sortiment av hjälpmedelsprodukter för människor med funktionsnedsättning. Sortiment består av produkter speciellt framtagna för att underlätta olika situationer i vardagen. Produkterna tillverkas i Karo Pharmas fabrik i Lenhovda, Småland där distribution främst sker direkt till sjukvården.

Besök webbplats

Dosett är marknadsledande inom medicinförvaring. De nordiska länderna har en allt större andel åldrande befolkning vilket ökar efterfrågan på läkemedel och hjälpmedel. Dosett underlättar säker medicinförvaring och att medicinen tas i rätt dos och vid rätt tidpunkt.
Sortimentet har nu utökats med Dosett BabyMed som underlättar medicinering av spädbarn och Dosett Pocket som är en liten och diskret medicinförvaring.
Dosett har en marknadsledande position i samtliga nordiska länder och distribueras främst via apotek.
 

Besök webbplats

Triolif® sugtabletter är ett receptfritt läkemedel som lindrar smärta i svalg och hals. Sugtabletterna innehåller amylmetakresol och 2,4-diklorobenzylalkohol som kan ha en hämmande effekt på bakterier och andra mikroorganismer. Dessutom innehåller Triolif® lidokainhydroklorid som är ett lokalbedövande medel. Produkten är avsedd för vuxna och barn över 12 år. Läkare ska kontaktas om symptomen inte blir bättre efter 2 dagar. Behandlingen bör inte överskrida 5 dagar. Läs bipacksedeln noga före användning. Produkten säljs i Sverige, Norge, Danmark och distribueras via apotek.

Besök webbplats

Vagisan är en receptfri produktserie för behandling av främst torra slemhinnor i underlivet hos kvinnor. Karo Pharma har ett avtal med tyska läkemedelsföretaget Dr. Wolff som omfattar marknadsföring och distribution av produkterna i Sverige till apotek och apoteksgrossister.

Besök webbplats

Plantur 39 är en produktserie av schampo och tonikum med fytokoffein som främjar hårets naturliga tillväxt. Produkterna kan bidra till att förebygga för tidig uttunning av håret efter klimakteriet. Plantur ägs och tillverkas av Dr Wolff.

Besök webbplats

Zippy är en mild munspray utan stark smak och doft av alkohol som säkrar fräsch andedräkt i 12 timmar. Zippy är fri från klorhexidin – ett ämne som finns i många tandvårdsprodukter men som kan ha flera negativa biverkningar, bl.a smakstörningar och missfärgade tänder vid långvarig användning. Zippy munspray är speciellt lämpad för kvinnor som vill ha produkter med mild smak och som inte innehåller klorhexidin och alkohol. Zippy spray kan man lätt kan ha med sig. Finns även i två varianter munskölj.

Besök webbplats

Slicks är knästrumpor och strumpbyxor i nylon med lätt kompression för pigga ben i vardagen. Slicks har extra bra passform tack vare en anatomiskt formad häl och sköna fotsömmar. Både knästrumpan och strumpbyxan är OEKO-TEX® certifierade och fria från hälsofarliga ämnen.

Besök webbplats

Locobase är ett väl etablerat, internationellt varumärke inom området problemhud och rekommenderas varmt av vård- och apotekspersonal. Locobase finns i omkring 40 länder världen över och är nr.1 hudvårdsmärke på svenska apotek. Locobase är kliniskt bevisad att hjälpa känslig hud och verkar effektivt på eksemhud. Locobase Repair är en specialkräm som snabbt och effektivt reparerar torr och sprucken hud. Krämen tillför hudidentiska barriärfetter som tränger ner i huden och frigörs när det behövs. Locobase fet kräm är en mjukgörande, fuktighetsbevarande och skyddande kräm för torr och irriterad hud. Locobase LPL är en kräm som verkar avfjällande och mjukgörande för behandling vid förtjockad, torr och hård hud. Produkterna innehåller få och väl utvalda ingredienser för att motverka hudirritation.

Viruseptin är en förkylningsspray med dubbelverkande effekt som kan användas förebyggande och som behandling av virusinfektioner i näsa och svalg. Viruseptin hindrar effektivt virus att växa och i de fall förkylningen redan brutit ut förkortar den sjukdomsperioden och minskar risken för att infektionen kommer tillbaka. Viruseptin är den första förkylningssprayen som i flera välkontrollerade studier* har bevisad effekt på patienter. Studierna har genomförts på större patientgrupper med både vuxna och små barn och analys har gjorts på flera olika virus på personer med äkta förkylningssymptom. Viruseptin är medicintekniska produkter och finns som näs- och munspray. * Eccles et al. Respiratory Research 2010, 11:108 Ludwig et al. Respiratory Research 2013, 14:124 Koenighofer et al. Multidisciplinary Respiratory Medicine 2014, 9:57 Eccles et al. Respiratory Research 2015, 16:121 Fazekas et al. BMC Complementary and Alternative Medicine 2012, 12:147

Besök webbplats

Andningsorgan: MollipectTheo-Dur, Gikt: Probecid, Hjärta/kärl: Burinex, Centyl K, KaleoridSuscardNitroglycerin BioPhausiaDigoxin BioPhausia, Mage/tarm: LaxabonEgazil, Rörelseorgan: Paraflex, Hud: Condyline, Synalar, Mildison, Fonx (tillhandahålls ej i Norden), Conotrane (tillhandahålls ej i Norden) Smärta: CitodonMorfin SpecialParalgin forteTrampalgin Antibiotika: Selexid Zinkbrist: Solvezink, CNS: Lithionit Feber/smärta: Ibux, Paracet Förkylning: Bronkyl, Bronkyl forte (finns även som receptfria) Diabetes: Metformin Insomnia: Zonat

Paracet® är Norges marknadsledare (Farmastat/Nielsen, 2017) inom receptfria läkemedel mot smärtlindring och används för korttidsbehandling av milda till måttliga smärtor såsom huvudvärk, tandvärk, mensvärk, muskel- och ledvärk. Febernedsättande vid t.ex. förkylning och influensa. Paracet® finns som tablett (500mg), stolpiller (60mg, 125mg, 250mg, 500mg och 1g), mixtur (24mg/ml), brustablett (500mg) och smälttablett (250mg). Paracet® innehåller paracetamol. Vid hög feber bör läkare kontaktas. Paracet® finns i flera former och styrkor, anpassat till olika behov och åldrar. Denna information står skriven på paketet. Angiven dosering bör ej överskridas utan samråd med läkare. För hög dos eller långvarig behandling kan ge allvarliga leverskador. Undvik att blanda olika typer av smärtstillande läkemedel utan samråd med läkare. Kontakta din läkare om du lidit av feber i mer än 3 dagar och smärtor i mer än 5 dagar som blir värre eller inte blir bättre. Läs bipacksedeln noga före användning.

Besök webbplats

Ibux® är ett receptfritt läkemedel för korttidsbehandling av milda till måttliga smärtor som muskel- och ledvärk, huvudvärk, mensvärk och tandvärk. Ibux® är febernedsättande vid t.ex. förkylning och influensa. Ibux® finns i flera former och styrkor anpassat till olika behov och åldrar, läs mer på förpackningen.   Vid hög feber bör läkare kontaktas. Ibux® ska inte användas av personer som har eller har haft magsår, eller där ibuprofen, acetylsalicylsyra eller andra antiinflammatoriska medel har orsakat astma eller allergiska reaktioner. Ska inte användas av gravida kvinnor under de 3 sista månaderna av graviditeten. Kan användas av barn och gravida vid samråd av läkare. Kontakta din läkare om du lidit av feber i mer än 3 dagar och smärtor i mer än 5 dagar som blir värre eller inte blir bättre. Läs bipacksedeln noga före användning.

Besök webbplats

Bristningar i samband med förlossning är ett medicinskt problem som kan vålla stort obehag och i vissa fall leda till långvariga komplikationer. BabySlide är ett medicintekniskt hjälpmedel som minskar risken för att bristningar uppkommer genom att stödja vävnaden där de allvarligaste bristningarna sker. BabySlide är ett resultat av svensk forskning och den positiva effekten med BabySlide har belagts i en klinisk studie. Produkten är CE-märkt och patenterad, och finns tillgänglig via förlossningsavdelningar.  

Besök webbplats